söndag 17 mars 2013

Vi överlevde!

Då är första hopptävlingen gjord :)

Vi kom dit tidigt, gick banan som var lätt utom en sväng som var skarp med lite kort avstånd till hindret och en vänsterböj mellan näst sista och sista.
Hade inte vart svårt med vanliga ridhästar men är man där med två trav-pajasar där en inte kan flytta för skänkel när han är uppe i varv och den andra är för stressad för att lyssna så är det rätt svårt :D

Men vi var anmälda i 70cm båda två.
Var lite dumt med framridning då vi fick skritta och trava ute på parkeringen och sedan fick alla i klassen ( :O ) gå in i ridhuset, hoppa ettan och tvåan och sedan startade klassen. Det var den framhoppningen man fick.
Jättesvårt åt våra pojkar som inte förstod nånting alls när massa hästar galopperade omkring i hela ridhuset. När vi väl startade skulle alla stå kvar i hörn och ur vägen så det kändes så himla grötigt och osäkert. Man har ju inte världens bästa styrförmåga på de där korvarna :D
Men norsken jobbade på fint, glömde sitt högra bakben på två hinder som han gör på den där höjden. De ska va höööögre sa han!! Haha sötfisen. Travhoppade såklart, han vet ju inte vad galopp är för något.

Stormen var helt knäckt över alla hästar överallt så han passade runt halva banan och vinglade och for, synd för han är så himla duktig när han är själv i ridhuset men de behövs väl bara mer träning! Han petade tre tror jag. Hade huvudet i det blå och såg nog inte ens hindren.

Men vi tog oss runt utan att tugga grus! Inte illa när vi kom på detta för fem dagar sen och bara har våra travhästar att hoppa på :)

Roligast idag var när en grupp vuxna kom fram efter klassen och sa;
- alltså vi måste bara fråga, vad är det för raser i era hästar? Dom är så fantastiskt fina och har så fin gång!
Jag svarade;
- eeeeh ja det är vanliga sketna nordsvenska travare.....
Dom;
-va!? Vi tyckte dom hade så fint steg så vi trodde de var blandade med P.R.E eller nån sån ras!!

HAHA norsken som P.R.E? Han är så stel och rak i sitt framsteg som det är möjligt ;)

Aja här kommer ett par bilder på mig och norsken i alla fall!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar